top of page
_MG_0271.jpg

TUNNEVYÖHYKE- JA VYÖHYKETERAPIA

Tunnevyöhyketerapia on kaiken ikäisille sopivaa, kokonaisvaltaista kehomieliterapiaa, jossa ihminen nähdään tunteiden, ajattelun ja kehon kokonaisuutena. Tunnevyöhyketerapialla kehon tasapainoa häiritsevät tekijät voidaan poistaa palauttamalla kehon tunnemuistiin jääneet tapahtumat tietoisuuteen, tuntea niihin liittyvät tunteet, käsitellä ne ja vapautua niistä.

 

Vyöhyketerapia sopii erilaisten ja eri ikäisten kehon ja mielen haasteiden, kuten migreenin, suolisto-oireiden, selkäongelmien, unettomuuden, stressin ja  hormonaalisten vaivojen hoitamiseen. Hoidossa keskitytään pelkästään fyysisen kehon hoitamiseen.

 

Vauvoille ja lapsille vyöhyketerapia tuo helpotusta esimerkiksi koliikkiin, vatsavaivoihin, yökasteluun ja levottomuuteen. 

Olet lämpimästi tervetullut hoidettavaksi joko yhdeksi tai useammaksi kerraksi! Kaikki hoidot tehdään viihtyisässä ja lämpimässä hoitohuoneessa Yoga Archipelagon studiolla (Lahdentie 7a, Nauvo). Kaikkien hoitojen jälkeen asiakkaalle on tarjolla teetä ja vettä. 

 

Tunnevyöhyke- tai vyöhyketerapiaa ei suositella aloitettavaksi raskauden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana. Vahvat mielenterveyslääkkeet sekä akuutit syöpähoidot sekä kuume ovat myös este hoidolle. Olethan aikaa varatessasi yhteydessä, mikäli mietit hoidon soveltuvuutta sinulle. 

Tutustu eri hoitoihin alla ja varaa aika 

soittamalla 041 505 3616 tai sähköpostitse rimma.joenpera(at)gmail.com

Kaikki hoidot maksetaan paikan päällä käteisellä, pankkikortilla tai Mobilepaylla.

HOIDOT & HINNAT

Tunnevyöhyketerapia 1h45min, 75€

Tunnevyöhyketerapia sopii sinulle, jonka keho oireilee ja/tai kaipaat ongelmien ratkaisemiseksi terapeutin tukea. 

 

Hoito alkaa keskustelulla, jonka aikana selvitetään asiakkaan syy tulla tunnevyöhyketerapiaan. Keskustelun jälkeen aloitetaan fyysinen hoito, jonka aikana asiakas makaa alusvaatteissaan hoitopöydällä lämpimän peiton alla.

 

Tunnevyöhyketerapiassa hoidetaan koko kehoa sekä elinheijasteiden käsittelyllä että vyöhykeratojen ja -tasojen käsittelyllä. Tärkeitä käsiteltäviä kehon osia ovat muun muassa niska, korvat, kädet ja jalat. 

 

Hoito on lempeä ja miellyttävä. Kehon mahdollisia tukoskohtia avatessa saattaa tuntua voimakkaalta. Hoito ei koskaan satu.

 Hoidon jälkeen on yleensä levännyt ja hyvä olo. 

Oireista ja saapumissyystä riippuen yksikin hoitokerta voi riittää. Joissakin tapauksissa parhaiten tunnevyöhyketerapia tehoaa muutaman hoitokerran sarjana. Tyypillisesti seuraava hoitokerta varataan noin 3-4 viikon päähän, akuuteissa tilanteissa hoitoväli voi olla lyhyempi. 

Koko kehon vyöhyketerapia 90min, 70€

Koko kehon vyöhyketerapia ilman pitkää alkuhaastattelua.

Rentouttava vyöhyketerapia  60 min 60 €

Rentouttava vyöhyketerapia sopii sinulle, joka haluat keholle ja mielelle ennen kaikkea rentoutusta. 

Hoidossa ei paneuduta kehon oireiden juurisyihin pitkällä alkukeskustelulla, vaan keskitytään pelkästään kehon fyysiseen hoitoon. Koko keho käydään lempeästi ja rentouttavasti läpi vyöhykeratoja ja -tasoja hieroen. Hoidon aikana asiakas makaa hoitopöydällä alusvaatteisillaan peiton alla. 

​Vyöhyketerapia lapsille (3 v +), 45min, 40€

Sopii lapselle, jonka oireita ovat esimerkiksi yökastelu, pelkotilat, keskittymisvaikeudet, ahdistus, päänsärky tai vatsavaivat. 

 

Vanhempi saa olla läsnä hoitotilanteessa.  

Lapsi makaa hoidon aikana alusvaatteisillaan hoitopöydällä peiton alla. Koko kehoa hoidetaan lempeästi vyöhykeratoja ja – tasoja käsitellen. Ongelman syystä riippuen hoidetaan myös elinheijasteita korvasta ja jalkapohjasta. Hoito on miellyttävä eikä satu. Yleensä hoidon jälkeen lapsen keho rentoutuu, lapsi nukkuu hyvin ja mahdollinen epämiellyttävä olo kehossa poistuu. Aktiivinen hoitoaika on noin 30min.

Mikäli lapsella on hoitosuhde mielenterveyspuolelle tai tiivis lääkärin kontakti, teemme mielellämme yhteistyötä hoitotahon kanssa. Lapselle on hyvä varata heti kolme hoitokertaa noin viikon välein.

Vauvojen vyöhyketerapia (0-3v) ​kesto 45min, 40€

Vauvalle, jonka oireita ovat esimerkiksi koliikki ja muut vatsavaivat, ihottuma, allergiat, itkuisuus, nukkumattomuus ja levottomuus. Syntyminen itsessään on vauvalle iso asia, joka on saattanut jättää jännitystiloja kehoon, vaikka kaikki olisikin sujunut hyvin. Hoidolla pyritään lempeästi palauttamaan kehon tasapaino ja poistamaan jännityksiä. 

Hoidossa vanhempi on yleensä läsnä. Riippuen vauvan iästä ja olotilasta, hoito tehdään joko hoitopöydällä vaippasillaan tai vanhemman / terapeutin sylissä. Hoidossa käsitellään vauvan niska, selkä, käsivarret ja alaraajat. Hoitotilanne on rauhallinen ja tarvittaessa vanhempi voi syöttää lasta hoidon aikana.

 

Hoitoon varataan aina 45min, mutta varsinainen kehon käsittely ei vauvalla kestä niin kauan. Isommalle vauvalle voi ottaa hoitotilanteeseen mukaan tuttuja omia leluja.

 

Rokotteiden saamisen ja vyöhyketerapiahoidon välille tulee jättää noin viikon tauko. Vauvalle on hyvä varata heti kolme hoitokertaa noin viikon välein. 

  

TERAPEUTTI

Rimma Joenperä on  Keho- ja tunnevyöhyketerapeutit ry:n hyväksymä, Kairon instituutista vuonna 2021 valmistunut tunnevyöhyketerapeutti ja vuonna 2022 valmistunut lasten ja vauvojen vyöhyketerapeutti. Tunnevyöhyketerapeutin koulutus on kolmivuotinen. Koulutukseen kuuluu vyöhyketerapiaopintojen lisäksi lääketieteen perusteet sekä psykologian ja ravintoterapian opintoja, lukuisia asiakastyöharjoituksia sekä tulevan terapeutin oma tunneprosessointi ja omat hoidot.

 

Pohjakoulutukseltaan Rimma on fysioterapeutti ja joogaopettaja. 

”Lapsella oli vaikeuksia nukahtaa sekä harvoin nukkui kokonaista yötä putkeen. Usein myös pissasi sänkyyn. Erilaiset jännittävät tilanteet myös aiheuttivat jopa oksentelua nukkumaan menon yhteydessä. Nämä kaikki oireet helpottuivat vyöhyketerapian avulla. Lapsi meni hoitoon joka kerta mielellään.”

 

-Alakouluikäisen asiakkaan äiti

”Rimmas zonterapi är det bästa som hänt mig, vi har tillsammans jobbat med inre och yttre problem som har löst sig efterhand. Rimma är så positiv och kan alltid se en sak / bekymmer från en annan vinkel. Rekommenderar henne varmt.”

 

-Rebecka, 51v

_MG_0278.jpg
bottom of page