top of page

la 07. maalisk.

|

Yoga Archipelago

Lantionpohja & core -työpaja

Kurssi on yhdistelmä toiminnallista luentoa, harjoituksia ja joogaa. Täydellinen yhdistelmä sinulle, jolla ehkä on haasteita keskivartalon kanssa synnytyksen jälkeen tai sinulle, joka haluat syventää tietämystä lantionpohjan ja vatsalihasten kannatuksesta joogaharjoituksen aikana tai arkielämässä.

Rekisteröityminen on suljettu
Katso muita tapahtumia
Lantionpohja & core -työpaja
Lantionpohja & core -työpaja

Paikka & aika

07. maalisk. 2020 klo 10.00 – 13.00

Yoga Archipelago, Lahdentie 7a, 21660 Nauvo, Finland

Tietoa tapahtumasta

Tämä kurssi keskittyy vatsalihaksiin ja lantionpohjaan. Kurssi on yhdistelmä toiminnallista luentoa, harjoituksia ja joogaa. Täydellinen yhdistelmä sinulle, jolla ehkä on haasteita keskivartalon kanssa synnytyksen jälkeen tai sinulle, joka haluat syventää tietämystä lantionpohjan ja vatsalihasten kannatuksesta sekä joogaharjoituksen aikana että arkielämässä. 

MITÄ

Toiminnallinen luento vatsalihasten erkaumasta ja lantionpohjasta. Luennon aikana tehdään harjoitteita ja testataan kaikilta halukkailta myös vatsalihasten erkauma. Tämän aktiivisemman osuuden jälkeen rentoudumme lempeän joogan parissa. 

KENELLE?

Sopii erityisen hyvin synnyttäneille naisille, mutta sopii ihan jokaiselle. Ei vaadi mitään aikaisempaa tietoa tai kokemusta joogasta eikä vatsalihasten harjoittamisesta. 

LISÄTIETOA 

Vatsalihasten erkauma - mitä huomioida liikkumisessa? 

Luennon aikana käydään läpi mitä vatsalihasten erkauma tarkoittaa, ja mitä asioita kannattaa huomioida omassa liikkumisessaan. Luennon aikana rikotaan myös erkaumaan liittyviä myyttejä kuten, että erkauma olisi vain synnyttäneiden naisten ongelma, ettei vatsalihaksia saisi silloin harjoittaa tai että erkauman kuntoutuksessa tähdätään siihen, että vatsalihasten väli sulkeutuu. Luennosta ja sen aikana tehtävistä käytännön harjoitteista hyötyvät ihan kaikki, jotka haluavat ymmärtää vatsalihasten toimintaa ja löytää yhteyden syviin lihaksiin sekä omaan hengitykseensä. Luennon tavoitteena on tiedon lisääntymisen lisäksi oppia tukemaan keskikehon optimaalista toimintaa.  

Lantionpohja-luento 

Lantionpohjan lihaksilla on koko kehon ja mielen hyvinvointiin perustavanlaatuinen merkitys. Siksi jokaisen naisen olisi tärkeä tunnistaa nämä piilossa olevat lihakset, ja tietää miten parhaiten huoltaa ja harjoittaa niitä. Emme esimerkiksi tavoittele tiukkaa lantionpohjaa, koska siitä on enemmän haittaa kuin hyötyä. Mitä sitten kannattaa tavoitella? Käytännönläheisellä luennolla käydään läpi lantionpohjan anatomia, toiminta ja harjoittelun keskeisimmät kompastuskivet. Erilaisten harjoitteiden kautta haetaan yhteyttä lantionpohjaan ja löydetään sen eri osat.  

OHJAAJAT

Toiminnallisesta luento-osuudesta vastaa äitiys- ja lantionpohjanfysioterapeutti Mirka Katajisto. Joogan ohjaa fysioterapeutti ja joogaopettaja Rimma Joenperä.  

    

ILMOITTAUTUMINEN JA PERUUTUSEHDOT

Ilmoittautuminen nettisivujen kautta tai sähköpostitse: rimma.joenpera@gmail.com. Ilmoittautuminen on sitova, peruutus viimeistään 7 vuorokautta ennen kurssia tai maksu peritään kokonaisuudessaan. Kurssi toteutuu, mikäli ilmoittautuneita on vähintään 8. 

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page