top of page

su 26. toukok.

|

Åboland-Turunmaa

Kesäkauden avajaiset – 108 aurinkotervehdystä!

Aloitamme joogakesän 2024 tekemällä yhdessä 108 aurinkotervehdystä rennosti ja ilolla. Aurinkotervehdysten jälkeen skåålaamme kesälle.

Kesäkauden avajaiset – 108 aurinkotervehdystä!
Kesäkauden avajaiset – 108 aurinkotervehdystä!

Paikka & aika

26. toukok. 2024 klo 11.00 – 15.00

Åboland-Turunmaa, Puistotie 7, 21660 Parainen, Suomi

Tietoa tapahtumasta

Sunnuntaina 26.5. klo 11-15 Nauvossa

Aloitamme joogakesän 2024 tekemällä yhdessä 108 aurinkotervehdystä!

108 on joogassa pyhä luku, joka sanskriitin kielellä tarkoittaa ”iloa tarjoavaa”. 108 aurinkotervehdystä tehdään usein uuden alussa, esim. tervehditään uutta vuotta, uutta kuuta tai uutta vuodenaikaa. 108 on myös kokonaisluku, joka jaetaan sen numeroiden summalla. Luvulla on suuri merkitys paitsi hengellisissä yhteyksissä myös matematiikassa ja tähtitieteessä. Olemme listanneet alle luvun 108 muita merkityksiä, jos haluat niihin perehtyä. Tämä aurinkotervehdystapahtuma on kuitenkin filosofiasta vapaa; saat tulla sellaisena kuin olet!

Aloitamme klo 11 sillä, että opettaja näyttää kaksi eri variaatiota aurinkotervehdyksestä, joista voit valita itsellesi sopivimman. Saat myös tehdä jotakin täysin omaa versiota. Kun aloitamme, voit tehdä kaikki 108 aurinkotervehdystä opettajan tahdissa tai aivan omassa tahdissasi. Voit myös halutessasi lopettaa kesken tai tehdä vaikka puolet eli 54. Hyväkuntoisimmat saavat 108 aurinkotervehdystä tehtyä alle tunnissa, mutta niiden tekemiseen saat käyttää paljon pidemmänkin ajan. Tämä ei ole kilpailu! Haastetaan itseämme, tervehditään alkavaa kesää ja aurinkoa ja pidetään hauskaa yhdessä!

Aurinkotervehdysten jälkeen halukkaat nauttivat vielä kuohuvan juoman / teen tai muun virvokkeen yhdessä.

Missä: Nauvon vierasvenesataman hiekkarannalla tai sadesäällä sisällä Nauvon palloiluhallissa osoitteessa Urheilukuja 1 (joogastudiota vastapäätä)

Milloin: su 26.5. klo 11 alkaen

Aikataulu: Klo 11-13 teemme omassa tahdissa tauoilla tai ilman 108 aurinkotervehdystä, tämän jälkeen halukkaat kohottavat yhdessä maljan kesälle Ravintola L’Escalessa Nauvon vierasvenesatamassa. Tilaisuus päättyy klo 15.

Opettaja: Yoga Archipelagon pääopettaja Rimma Joenperä. Myös kaikki muut Yoga Archipelagon opettajat on kutsuttu paikalle.

Hinta: tapahtuma on ilmainen. Mahdollinen kuohuva tai muu juoma omakustanteisesti

Mitä mukaan: oma joogamatto tai alusta, juomapullo, säähän sopivat vaatteet, halutessa pyyhe ja uimapuku, jos haluat tervehdysten jälkeen tai välissä pulahtaa uimaan. Lisäksi mukaan väline, jolla lasket oman aurinkotervehdysten määrän (esim. leikkaa valmiiksi 108 paperipalasta, jotka siirrät yksi kerrallaan sivuun, jokin digitaalinen laskuväline, kynä ja paperia, tai ihan mikä tahansa keino)

Ilmoittautuminen: vaikka tapahtuma onkin ilmainen, ilmoittaudu mukaan, niin tiedämme, ketä on tulossa paikalle

Tapahtuma on kaikille avoin!

Lämpimästi tervetuloa aloittamaan Yoga Archipelagon 9. joogakesä yhdessä!

Luvun 108 merkityksiä:

-  sanskriitin kielisissä aakkosissa on 54 kirjainta, jokaisella sekä maskuliininen (Shiva) että feminiininen (Shakti) energia, eli 2 x 54=108

-  hinduismissa ja buddhalaisuuksissa numero 1 edustaa jumalallista tai maailmankaikkeutta, 0 symboloi tyhjyyttä tai täydellisyyttä henkisen matkan alussa ja 8 tarkoittaa äärettömyyttä ja ikuisuutta

-  joogaharjoituksessa numero 1 edustaa keskittymistä yhteen asiaan, hengitykseen ja sen kulkeutumiseen pystysuoraan kehossa, 0 on määrä, mikä on ennakko-oletuksia astuessasi joogamatolle ja 8 yhdistymistä ikuisuuden virtaan

-  viisisakaraisella tähdellä, joka on yleinen symboli ihmiselle, on täsmälleen 108 astetta kahden vierekkäisen viivan välillä ja tähden sisälle muodostuvan viisikulmion sisäkulmat ovat myös108

-  108 nadia (energiakanavaa) sanotaan muodostavan sydänchakran

-  ayurvedassa tunnetaan 108 pyhää yhtymäkohtaa, jotka pitävät elintärkeän energian, kehossa

-  tiibetinbudhalaisilla on 108 pyhää kirjaa

-  hindulaisuuden feminiinisillä jumalolennoilla on kullakin 108 nimeä

-  auringon halkaisija on 108 kertaa maan halkaisija

-  matka maasta aurinkoon on 108 kertaa auringon halkaisija

-  matka maasta kuuhun on myös 108 kertaa kuun halkaisija

-  ja vielä yksi hauska: Uno-pakassa on 108 korttia!

(Lähde: www.joogantai.fi)

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page